21 Kasım 2007 Çarşamba

AMD Spider Platformu tanıtıldı

AMD, gerçek dört çekirdek teknolojisi vadettiği "Spider" kod adlı platformunu tanıttı.

AMD Spider Platformu tanıtıldı

Bilgisayar meraklılarına yönelik sistemlerin kurallarını baştan yazan AMD, ilk gerçek dört çekirdekli işlemcisiyle olağanüstü bir görsel deneyim için ölçeklenebilir grafik imkanları sunan "Spider" adlı platformunu bugün tanıttı. AMD Spider platformu, AMD Phenom dört çekirdekli işlemciler, Microsoft DirectX 10.1 destekli ATI Radeon HD 3800 Serisi grafik işlemcileri ve AMD OverDrive yazılımı ile CrossFireX içeren AMD 7 Serisi yonga setinden oluşuyor. AMD Spider platformu, AMD'nin
işlemci yoluyla platform düzeyinde hızlandırmayı öngören Hızlandırılmış Bilgi işlem yolunda önemli bir kilometre taşı.

"AMD, sahip olduğunuz tüm ekranlarda olağanüstü bir görsel deneyim sunmaya kararlı olan tek şirkettir," diyen AMD Başkanı Dirk Meyer, şöyle devam etti: "AMD Spider platformu, platform düzeyinde yenilikçiliğe yaklaşımımızın simgesidir ve ileri düzey, zengin özelliklere sahip heyecan verici bir bilgisayar deneyimi yaşatmaktadır. Enerji verimliliği gözeten tasarımdaki kararlılığımız ve üretimdeki uzmanlığımız, şaşırtıcı bir fiyat aralığında benzersiz vat başına performans sağlamaktadır ve bilgisayar tutkunlarına yönelik platformları eskisinden çok daha geniş bir kitleye sunmaktadır."

AMD'nin Spider platformu, ATI CrossFireX teknolojisi ile çoklu grafik işlemci desteğine sahip en ileri düzey platformu sunarak bu alanı bir adım ileri götürmektedir. Enerji tasarruflu 55nm ATI Radeon HD 3800 Serisi grafik işlemcileri ile birlikte PCI Express Generation 2.0 ve HyperTransport 3.0 teknolojilerinin bant genişliğini arttırması, ölçeklenebilir bir HD çoklu grafik işlemcisi deneyimi için ideal işlem gücünü sağlamaktadır. AMD'nin tasarım ve üretimdeki yenilikçiliği, AMD Spider platformunun kolaylıkla üç veya dört grafik işlemcisi taşımasını sağlayarak oyunlar için gerçek bir süper bilgisayar ortaya çıkarmaktadır.

"Falcon Northwest, yeni AMD Spider platformunun dörtlü ATI CrossFireX potansiyelinden çok etkilendi," diyen Falcon Northwest başkanı Kelt Reeves, şöyle söyledi: "Tek sistemde dört grafik kartı çalıştırılması bugüne kadar oyuncuların rüyası olsa da, bütün kartlara yeterli hava akımı sağlamaya çalışan sistem kurucular için kâbus olabilir. Spider platformunun bağlantılı yapısı, AMD 7 Serisi yonga seti, yüksek performanslı AMD Phenom dört çekirdekli işlemci ve zaten sessiz ve serin çalışan ATI Radeon HD 3800 ekran kartının, azami havalandırma ve soğutma sağlayacak biçimde beraber çalışabilmesine imkan veriyor. AMD, çoklu grafik işlemcisi performansını elde etmeyi kolay ve ulaşılabilir hale getirdi."

AMD Spider Platformu tanıtıldı
HD Teknolojisinde Liderlik

AMD, yeni nesil HD içeriğin sunulmasında, yeni nesil endüstri standardı teknolojilerle benzersiz bant genişliği ve istikrar sağlayan tek platformu sunuyor. HyperTransport 3.0 teknolojisine sahip AMD Phenom işlemcileri, 14,4 GB/saniyeye varan yüksek giriş-çıkış bant genişliğiyle, eskisinden daha fazla sistem bant genişliğine sahip. AMD PCI Express 2.0 yonga setlerinin ve grafik işlemcilerinin yükseltilmiş bant genişlikleri de buna eklendiğinde, AMD Spider platformu, düzgün 1080P video oynatırken, geliştirilmiş çoklu grafik işlemci çalıştırırken ve yüksek
hızlı disk ve ağ arabirimlerinde azami bant genişliğinden yararlanıyor. Tek gerçek dört çekirdek uygulamasına ve AM2+ soketi için altyapı esnekliğine sahip olan AMD işlemcileri, gelecekteki 65nm ve 45nm AMD Phenom işlemcileriyle uyumları sayesinde önemli performans kazançları sağlayacak.

Film tutkunları, ATI Radeon HD 3800 Serisinin güçlü görsel işlem yetenekleri ile birlikte AMD Spider platformlarında sınıfının en iyisi HD içerikleri izleyebilecek. ATI Avivo HD görüntü motoru ve Birleşik Video Çözücüsü (UVD), çarpıcı bir görüntü kalitesi ve enerji tasarruflu video oynatma imkanı sunuyor. UVD'nin eklenmesi, H.264 ve VC-1 teknik özelliklerine dayalı HD-DVD ve Blu-ray çözümünde olağanüstü platform verimliliği ve görüntü kalitesi sağlıyor. HDMI bağlantısı ve HDMI video için ses ve tümleşik HDCP özellikleri, büyük ekranda oyun ve eğlenceyi de kolaylaştırıyor.

AMD Spider Platformu tanıtıldı
Genişletilebilir Platform Performansı

AMD Spider platformu, performansı yükseltmek ve uyumluluğu arttırmak için yararlanılabilecek çeşitli yükseltme seçenekleri ve dört grafik işlemcisini birlikte çalıştırarak tahmini iki teraflops düzeyinde işlem gücü sunmaktadır. Doğrudan Bağlantı Mimarisi'ne dayalı AMD Phenom dört çekirdekli işlemcilerin
tasarımı, DDR2 1066'ya varan hızları destekleyen tümleşik bellek denetimi, 128 bit kayan nokta birimleri ve belleğe hızlı erişim için AMD'nin Dengeli Akıllı Önbellek sistemi ile ortak L3 önbellekle çok kanallı yazılımlarda mükemmel performans sağlamaktadır.

AMD 7 Serisi yonga setleriyle birlikte sunulan en yeni ATI CrossFireX teknolojisi, ölçeklenebilir çoklu grafik işlemcisi performansıyla üç veya dört ATI Radeon HD 3800 Serisi grafik işlemcisini çalıştırabilmenin yanında, DirectX 10.1 performansıyla Microsoft Windows Vista için endüstrinin tek üçlü ve dörtlü grafik işlemcisi çözümünü sunuyor. AMD 7 Serisi yonga setleri, dört grafik işlemcisi ve 42 PCI Express hattıyla, oyuncular ve bilgisayar meraklılarına azami performans ve ölçeklenebilirlik sağlıyor. AMD 7 Serisi yonga setleri, endüstrinin en güçlü ve dinamik Windows tabanlı performans geliştirme aracı olan AMD OverDrive yazılımı ile, bilgisayar meraklılarının performans isteğini tam olarak karşılayabilmektedir. Windows tabanlı basit bir arabirim olan AMD OverDrive yazılımı, overclock tutkunlarından genel oyuncu kitlesine kadar performansı hedefleyen geniş bir kitlenin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Ayrıca, AMD AutoXpress ayarları, bellek modülleri, ATI Radeon grafik işlemcileri ve AMD Phenom dört çekirdekli işlemcilerle birleştiğinde, sistem performansını yükseltebilir.

"AMD, genel müşterilerin ve bilgisayar meraklılarının yeni deneyimleri yaşayabilmesini ve Windows Vista'yı da kapsayan ürünlerimizin özelliklerinden tam yararlanabilmesini sağlayan donanım yenilikleri alanında köklü bir geçmişe sahiptir," diyen Microsoft LIVE Yazılım ve Hizmetler Başkan Yardımcısı John Schappert, şöyle devam etti: "AMD Spider platformu, AMD'nin platform istikrarı ve ölçeklenebilirliğini arttırmaktaki uzmanlığına yeni bir boyut getiriyor ve Windows Vista için yeni üç ve dört grafik işlemcisi seçeneğiyle yükseltilebilirlik ve performansta sınırları zorluyor."
AMD Spider Platformu tanıtıldı

Enerji Tasarrufu

Yüksek performanslı ve enerji tasarruflu AMD Spider platformları, enerji verimli AMD Phenom dört çekirdekli işlemcileri, az enerji tüketen 65nm AMD 7 Serisi yonga setleri ve düşük tüketimle yüksek performans sağlayan 55nm ATI Radeon HD 3800 grafik işlemcileri biraraya getirerek vat başına performansta endüstri lideri bir platform sunmaktadır. AMD Spider platformunda aynı zamanda, bilgi işlem teknolojisinde ilk kez görülen özellikler ve enerji tasarrufuna yönelik unsurlar da bir arada. Bunların arasında ATI PowerPlay, Cool'n'Quiet 2.0
teknolojisi, Microsoft DirectX 10.1 desteği, HyperTransport 3.0 teknolojisi ve PCI Express 2.0 sayılabilir.

İşlemcilerin gerçek kullanımdaki enerji tüketimlerini ölçmek için yeni bir girişim başlatan AMD, bireysel ve kurumsal kullanıcılar arasında yaptığı araştırmalarla gerçek kullanım koşullarını belirledi. Bu kullanım koşulları içinde yapılan ölçümlerde, Cool'n'Quiet 2.0 teknolojisine ve 95W ısıl tasarım gücüne sahip AMD Phenom işlemcilerin, bireysel kullanıcılar için ortalama 32W, kurumsal kullanıcılar için ise 29W enerji kullandığını belirledi.
AMD Spider Platformu tanıtıldı

Gelişmiş özellikler arasında AMD CoolCore teknolojisi, ayrı güç düzeyleri için ana kart tasarımları desteği ve çekirdek frekanslarının bağımsız belirlenmesi sayılabilir. AMD 7 Serisi yonga setleri, yonga setleri arasında 65nm süreç teknolojisiyle tasarlanan ilk yonga setleridir. Isıl
tasarım gücü 10-12 vat arasında olan 7 Serisi yonga setleri, olağanüstü enerji tasarrufuyla kaynakların işlem performansına ayrılmasına imkan sağlamaktadır. 55nm üretim teknolojisine kusursuz geçişle üretilen ATI Radeon HD 3800 Serisi ise, önceki nesil AMD grafik ürünlerine göre iki kattan fazla vat başına performans sağlamaktadır. Ayrıca masaüstü için ATI PowerPlay, hafif yükteki veya boştaki grafik işlemcinin tüketimini otomatik olarak düşürerek daha fazla verimlilik elde eder. Bu özellikler, performansın daha verimli bir biçimde elde edilmesini, enerji tüketiminin düşmesini ve sistemin sessiz çalışmasını sağlayarak enerjideki verimliliği arttırır.

"Günümüzün bilgisayar piyasasında çok çekirdek performansına ve zengin HD medya deneyimine giderek artan bir talep var," diyen Current Analysis West analistlerinden Toni Duboise, şöyle konuştu: "Gelişmiş performans özelliklerine, vat başına performansta ve enerji tasarrufunda iyileştirmelere sahip AMD Spider gibi platformlar, müşterilere büyük yarar sağlıyor."

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli