15 Kasım 2007 Perşembe

AMD ATI Radeon HD 3800 duyuruldu

AMD yaptığı açıklamada, ATI Radeon HD 3800 Serisi grafik işlemcilerini piyasaya sürdüğünü duyurdu.

AMD ATI Radeon HD 3800 duyuruldu
AMD bugün yaptığı bir açıklamada, ATI Radeon HD 3800 Serisi grafik işlemcilerini piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Dünyanın ilk Microsoft DirectX 10.1 desteği veren, 55nm süreç teknolojisiyle üretilen ve ATI CrossFireX teknolojisiyle üçlü ve dörtlü işlemci uygulamalarına olanak sağlayan grafik işlemcileri serisi ATI Radeon HD 3800, genel kullanım fiyatına olağanüstü performans sunarak çığır açıyor. ATI Radeon HD 3800 serisinin iki modeli lansmanda sunulacak: 256MB GDDR3 belleğe sahip ATI Radeon HD 3850'nin tavsiye edilen perakende satış fiyatı 179 dolar, 512MB GDDR4 belleğe sahip ATI Radeon HD 3870'in fiyatı ise 219 dolar olacak. ATI Radeon HD 3800 serisinin piyasaya sürülmesi, "bilgisayar meraklısı" alanını yeniden tanımlıyor ve oyunlarda yüksek performansı, daha önce olmadığı kadar geniş bir kitleye açıyor. Bu yenilikçi grafik ürünü serisi ayrıca AMD'nin bilgisayar meraklılarına özel, "Spider" kod adlı platformunun üretilmesindeki ilk adımı da oluşturuyor.

"ATI Radeon HD 3800 serisiyle birlikte, endüstride görülmemiş bir fiyat, performans ve özellik sınıfı oluşturarak bilgisayar meraklılarına yönelik grafik pazarını baştan tanımlıyoruz," diyen AMD Grafik Ürünleri Grubu Genel Müdürü Rick Bergman, şöyle devam etti: "55nm ve Microsoft DirectX 10.1'e kusursuz bir geçiş sağlayarak, 200 doların altında kalan fiyat grubunda sunduğumuz ölçeklenebilir performans, görüntü kalitesi iyileştirmeleri ve enerji tasarrufu, günümüzün en pahalı grafik işlemcileriyle boy ölçüşebiliyor ve eskiden sınırlı bir kesimin ulaşabildiği bu alanı, çok geniş bir kitleye açıyor."
AMD ATI Radeon HD 3800 duyuruldu
Yüksek Çözünürlüklü Oyun Liderliği

AMD, ATI Radeon HD 3800 serisiyle birlikte, Microsoft'un yakında çıkacak DirectX 10.1 özelliklerine uygun ilk grafik işlemciyi üretmiş oluyor. Daha sürükleyici oyun ortamları yaratmak, geliştiricilere sunulan araçların sayısını artırmak ve genel görüntü kalitesini iyileştirmek üzere tasarlanan DirectX 10.1, ATI Radeon HD 3800 serisi kullanıcılarının yeni nesil oyun deneyimini daha kapsamlı yaşamalarına imkan sağlıyor.

ATI Radeon HD 3800 serisi ayrıca dünyaya ATI CrossFireX teknolojisini de getiriyor. AMD'nin yeni nesil çoklu grafik işlemci teknolojisi olan ATI CrossFireX, iki, üç ve dört grafik işlemcisini destekleyerek benzersiz bir ölçeklenebilirlik olanağı sunuyor. ATI Radeon HD 3800 serisi ilk aşamada çift işlemcili CrossFire desteği içerirken, üç ve dört işlemci desteğinin Ocak 2008'de sunulması planlanıyor.

"Alienware, grafik performansının ve yeniliklerinin en ön saflarında yer almasıyla ün kazanmıştır," diyen Alienware Ürün Yönetimi Müdürü Patrick Cooper, şöyle söyledi: "Çoklu grafik işlemci teknolojisinin öncülerinden olarak, CrossFire teknolojili ATI Radeon HD 3800 serisinin Area-51 ALX platformumuzda kullanılmaya başlanmasından büyük mutluluk duyuyoruz ve müşterilerimize sınıfının en iyisi bilgisayar oyunu deneyimleri yaşatmak için sabırsızlanıyoruz."

PCI Express 2.0 ile grafik bant genişliği de artıyor. Saniyede 16 gigabaytı aşan çift yönlü bant genişliğiyle PCIe 2.0, eski neslin veri
yolu hızını iki katına çıkarıyor. Yeni nesil AMD platformlarında PCIe 2.0 ve HyperTransport™3'ün birleşmesi, sistem bant genişliğini çarpıcı bir oranda artırarak, bilgisayar oyunlarında yüksek çözünürlük ve çoklu grafik işlemci desteği sağlıyor.
AMD ATI Radeon HD 3800 duyuruldu
Vat Başına Performans Liderliği

ATI Radeon HD 3800 serisi, TSMC'nin 55nm süreç teknolojisini kullanan ilk grafik işlemcilerini içeriyor. 55nm'ye sorunsuz geçiş, kalıp boyutunu önemli ölçüde azaltırken, vat başına performansta önceki nesile göre iki kat artış sağladı.

"TSMC ve AMD, süreç teknolojisi yeniliklerinde uzun süredir devam eden işbirlikleri sayesinde, üretimde iyileştirmeler yoluyla son kullanıcılara artan bir değer sunmuşlardır. 55nm'yi de kapsayan yenilikçi yarı-nodül üretim teknolojisi, performans kazanımları elde etmenin en hızlı ve kolay yoludur," diyen TSMC Küresel Satış ve Servis Başkan Yardımcısı Kenneth Kin, sözlerini şöyle sürdürdü: "55nm ATI Radeon HD 3800 serisinin kusursuzca uygulanıp piyasaya sürülmesi sayesinde, başarılı işbirliğimizden gelen gücün, kullanıcılara daha önce görmedikleri bir vat başına performans ve milimetrekare başına performans değeri sağlayabileceğini kanıtlıyoruz."

AMD, 55nm sürecin yanında, patentli ATI PowerPlay™ teknolojisini de ATI Radeon HD 3800 serisinde kullanarak grafik işlemci üzerinde farklı enerji tüketimi durumlarında daha iyi kontrol sağlıyor. PowerPlay teknolojisi, kullanıcıların saat hızı ve voltajların iş yüküne göre dinamik olarak ayarlanması sayesinde daha serin ve sessiz bir bilgisayar deneyimi yaşamalarına yardımcı oluyor.
Yüksek Çözünürlüklü Video

AMD, ATI Radeon HD 3850 ve ATI Radeon HD 3870'in piyasaya sürülmesi ile, en alttan en üst düzeye kadar HD video tutkunlarının Birleşik Video Çözücüsü (UVD) taleplerine de cevap vermiş oldu. UVD'nin eklenmesi, hem H.264 hem de VC-1 teknik özellikleri doğrultusunda HD-DVD ve Blu-rayTM oynatmada olağanüstü platform verimliliği ve görüntü kalitesi sağlıyor. Geliştirilmiş HDMI işlevlerini de içeren bu ürün serisinde, tümleşik HDCP ve HDMI video için ses özellikleri bulunuyor.

ATI Radeon HD 3800 serisi, AMD'nin ekran kartı ve sistem üretcisi ortaklarından aldığı geniş bir ekosistem desteğiyle ve yaygınlıkla piyasaya sürülüyor. ATI Radeon HD 3800 serisi tabanlı ürünlere yer veren kart üreticileri arasında Asus, Club 3D, Diamond Multimedia, Gigabyte, HIS, Info-Tek, MSI, Palit, Sapphire, Tul ve Visiontek sayılabilirken, ATI Radeon HD 3800 serisini kullanacak sistem üreticileri arasında ABS, Alienware, AMAX, Canada Computers, CyberPower, Extreme PC Corporation, Falcon-Northwest, iBUYPOWER, Maingear, Systemax, Ultra Gaming ve Velocity Micro var.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli