15 Kasım 2007 Perşembe

Kablo kesen işçilerden 12'si tutuklandı

"http://img.sabah.com.tr/im/2007/11/15/FD8DA9BE78298740A4467CDCr.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.

Hatları keserek askeri uçakların inişini engelledikleri' gerekçesiyle gözaltına alınan grevdeki 15 Türk Telekom işçisinden 12'si 'kamu malına zarardan' tutuklandı..
Önceki gün Diyarbakır'daki 2'nci Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'nda bulunan 8'inci Ana Jet Üssü'nden sınır ötesi ve sınır bölgesindeki operasyonlara katılmak için havalanan F-16 savaş uçakları, görevlerini yerine getirdikten sonra üslerine geri dönüşe geçti. Ancak, kentte bulunan ve askeri birimlerin de kullandığı haberleşme amaçlı fiber optik kablolar kesildiği için haberleşme sağlanamadı ve uçaklar güvenli iniş yapamadığından, rotalarını Malatya ve Adana'ya çevirdi. Savaş uçakları bu üslere inerken, durumdan haberdar olan 2'nci Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Rasim Arslan durumu Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya'ya bildirdi. Vali Hüseyin Avni Mutlu devreye girdi ve greve rağmen hatlar onarılıp, tekrar devreye sokuldu. Haber-İş Sendikası üyesi işçilerin sabotaj anlamında kent merkezinde çok sayıda fiber optik hattı kestiği ve çok sayıda askeri birliğin de bundan etkilendiği belirtildi. Sabotaj iddiasına Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı el koydu. Başsavcılığın talimatıyla Diyarbakır Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerın yaptığı operasyonlarda 15'i Haber-İş Sendikası üyesi ikisi sendika ile ilişkisiz toplam 17 kişi gözaltına alındı.

5 KİŞİ SERBEST
Haber-İş Sendikası yöneticilerinin de aralarında bulunduğu grubun, askeri birliklerin komuta kontrol iletişim hizmetlerini sağlayan TAFİKS adlı özel şebekenin hatlarını da kestiği ileri sürüldü. İletişim hatları kopunca, ABD'nin vereceği anlık istihbarat bilgilerinin, Diyarbakır'daki 7'nci Kolordu Komutanlığı'na aktarılamadığı ve bölgedeki birliklerin koordinasyonunu sağlayan komuta merkezi de nokta operasyon için sınırdaki timlere hedefin bildirilmedi iddia edildi. Yakalanan 17 kişi nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'na gönderildi. Aralarında, Haber-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı S.T. ile sendika üyesi olmayan 2 zanlının da bulunduğu 12 kişi, "Suç örgütü kurmak, çalışma ve haberleşme hürriyetini tehditle engellemek ve kamu malına zarar vermek" suçlarından tutklanırken, 5 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli