29 Kasım 2007 Perşembe

Sony DCR-SR32E



Dış görünüm olarak büyük kardeşi SR290′a çok benzese de DCR-SR32E de CMOS değil CCD çipi var ki bu da 800.000 pikselin üzerine çıkamıyor.Sony SR32′nin dış kasası da yanlara doğru yuvarlatılmış. Bu yüzden kamerayı tutarken sanki sağlam bir şekilde elinizde durmuyormuş hissi veriyor. Şükür ki ağır olan SR290′dan daha hafif, tabi bunun sebebi eksik olan resim dengeleyiciden kaynaklanıyor. İlgi çekici özelliklerden birisi ise 40X optik zum ama bu özelliği bir tripod yardımıyla kullanmanızı tavsiye ediyoruz. 2000X dijital zum paparazzileri bile tatmin edecek nitelikte değil zira bloklardan daha fazlası görünmüyor.

Kullanışlı olarak sayabileceğimiz özellikler arasında dokunmatik ekranın fonksiyonlarını var. “Nokta-Odaklama” ile parmak ucunuzla ekrandaki bir suratı işaretlemeniz yeterli; çoktan S32 odaklama işlemine başlıyor. Aynı şekilde “Nokta-Ölçümü” de objektifi ayarlıyor. 4:3 oranındaki ekran aydınlık bir çevrede ne yazı ki fazla yansıtma yapıyor.

Çektiğiniz tüm fotoğrafları genel bir bakış açısıyla görmeniz için cihaz bunları çekim tarihine göre sıralıyor. Sahneleri kendi zevkine göre bir araya getirmek isteyenler ise bir - sadece bir - liste oluşturabilirler. Bunun dışında sahneler ayrılabilir veya kısmen silinebiliyor. Videoları DVD’ye yazmak isteyenler ise USB ile bunları PC’ye aktarabilir ve ürünün yanında verilen yazılımı kullanabilir. DVD-Kaydedici ile yazım işlemini gerçekleştirmek isterseniz video aktarma işini ancak ekstradan temin edebileceğiniz Kombi-Kablo VMC-15FS ve Y/C sinyali ile taşıma şartları altında yapmanızı tavsiye ederiz. Bir FBAS kablosu kutu içeriğine dahil edilmiş ama bununla kalite kayıplarını göz önünde bulundurmalısınız.

Görüntü ve ses
İç mekan çekimlerinde Sony biraz karanlık bir hava veriyor, renkler de biraz mat gözüküyor. Kamera sallantılarını cihaz çok az bir bulanma ile belli ediyor. Yeterli ışıklandırma da resim boğukluğu sınır değerlerde kalıyor. Otomatik odaklanma ise son derece iyi işliyor.

Küçük Sony en iyi değerleri ses kalitesinde elde etti: ses yoğunluğu son derece dengeli ve stereo kanallar çok iyi ayırt edilebiliyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli