21 Kasım 2007 Çarşamba

Pardus 2007.3 Lynx lynx yayınlandı

Pardus 2007 işletim sisteminin güncellenmiş ara sürümü Pardus 2007.3 Lynx lynx yayınlandı.

Pardus 2007.3 Lynx lynx yayınlandı

2007 serisinin bu son sürümü pek çok güncelleme ve hata gidermeleri içeriyor. Ağ yöneticisi (network manager) uygulaması, mevcut profillerinizde bulunan ağları otomatik algılayabiliyor ve otomatik olarak o profile geçiş yapabiliyor. Ek olarak bağlantı bilgilerini sistem çekmecesinde gösteriyor ve son kullanıcıya sürekli güncel bilgi veriyor.

Gelişmiş paket yöneticisi (PİSİ)

İnternetten bir kaç tıklama ile kolayca uygulama indirmeyi ve kurmayı sağlayan paket yöneticisi (PİSİ), Pardus 2007.3 ile birlikte daha da gelişmiş, güncellenmiş ve pek çok hatası giderilmiş şekilde geliyor.

Pardus'u sabit diske kurmak için kullanılan YALI (Yet Another Linux Installer), bu sürümden itibaren önce gerekli soruları soruyor, ardından kurulum işlemine geçiyor. Kullanıcı grafik ortama otomatik olarak (parolası) geçip geçmemeyi seçebiliyor. Ek olarak, kurulumu kolaylaştırmak için en yeni sabit diskler tanınıyor ve bu disklerin üzerine Pardus kurulabiliyor.

Bunlara ek olarak, YALI hangi Pardus 2007.3'ün hangi sabit diske kurulacağını ve bu sabit diskin açılabilir olup olmadığını belirleyebiliyor. Bu
özellik dünyada ilk defa Pardus ile beraber geliyor.

OpenOffice.org 2.3 de geliyor

Pardus 2007.3'ün masaüstü ortamı olarak kullanılan ve pek çok uygulamayı içinde barındıran KDE, 3.5.8 sürümüne yükseltilmiş. Kelime işlemci, hesap tablosu, sunum programı ve çizim aracını içeren Türkçe imla denetimi destekli OpenOffice.org ofis yazılımı 2.3 sürümüyle geliyor. Bunun yanında CD/DVD yazmak için kullanılan K3b ise çeşitli güncellemeleri içeren 1.0.4 sürümü ile Pardus 2007.3 CD'si içinde bulunuyor.

Sürüm ismi Anadolu'ya özgü

Güncellenmiş ara sürümler, Türkiye'ye özgü ya da soyu tehlikede hayvanların Latince isimlerini sürüm adı olarak taşıyorlar. Pardus 2007.3 ismini tüm dünyada rastlanan en bilinen Vaşak ailesinin Anadolu'ya özgü bir alt türü olan Lynx lynx 'den alıyor...

Pardus 2007.3 için tavsiye edilen donanım gereksinimleri şu şekilde:

- 256 MB bellek (512 MB tavsiye ediliyor)
- 800 MHz Intel ya da AMD işlemci (1200 MHz tavsiye ediliyor)
- En az 4 GB boş disk alanı (10 GB tavsiye ediliyor)

Pardus 2007.3 Lynx lynx'i indirmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz:

- Pardus sunucusu (ftp)
- Gönüllü yansı (http)(Türkiye dışı)


Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli