30 Kasım 2007 Cuma

Cepte abone sayısı 3.3 milyar


Cep telefonu abonelerinin sayısının, dünya nüfusunun yarısı olan 3 milyar 300 milyona ulaştığı bildirildi.

HELSİNKİ - Informa araştırma şirketi, Nordic Mobil telefon şirketinin ilk olarak 1981’de Suudi Arabistan, İsveç ve Norveç’te cep telefonlarını piyasaya sürmesinden sonra cep telefonu satışlarının bugün en yüksek noktaya ulaştığını açıkladı.

Informa Başkanı Mark Newman, cep telefonu sanayisinin abone sayısı açısından tüm iyimser tahminlerin de ötesine geçerek sürekli olarak büyüdüğünü belirterek, günümüzde sorunun çocukların cep telefonu sahibi olması değil, ne zaman olacağı olduğunu söyledi.

Informa, cep telefonu abonelerinin dünya nüfusunun yarısına ulaşmasının, dünyanın yarısının cep telefonu sahibi olduğu anlamına gelmediğini bildirdi. Şirket, 59 ülkedeki nüfusunun tamamında cep telefonu bulunduğunu, hatta bu ülkelerden kimilerinde bir kişinin birden fazla cep telefonu olduğunu kaydetti.

Finli Nokia ve İsveçli Ericsson şirketlerinin başarılı çalışmalarıyla cep telefonu üretmeye başlayan Nordic şirketinin ardından, başta Samsung ve LG olmak üzere Asya şirketleri de büyük cep telefonu piyasasında önemli pazar payı elde ettiler.

Cep telefonu şirketlerinin, fiyatların ve arama ücretlerinin düşmesinin ardından son yıllarda Çin ve Hindistan gibi gelişen pazarlarda satışlarını büyük ölçüde artırdıkları, şimde de gözünü Afrika ülkelerine diktikleri belirtiliyor.

Amerikan Nüfus İdaresi Uluslararası Programlar Merkezi’nin rakamlarına göre bugün dünyanın nüfusu 6 milyar 634 milyon 294 bin 193’e ulaştı.

Dünyada en yaygın cep telefonu teknolojisi GSM’nin (küresel cep telefonu sistemi) rakamlarına göre, GSM’yi kullananların sayısı 2 milyar 571 milyon 563 bini geçti. İkinci sistem CDMA’a ise, eylül ayında kullanıcılarının sayısının 421 milyonu bulduğunu bildirmişti.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli