25 Kasım 2007 Pazar

TT: "Grevin sona ermesi için çalışıyoruz"

Türk Telekom: "Grevin sona ermesi için elimizden geleni yapıyoruz, görüşmeler devam edecek" dedi.

TT: "Grevin sona ermesi için çalışıyoruz"

Türk Telekom son günlerdeki grev süreciyle ilgili; "Grev öncesi ve sonrasında, bütün taraflar için olumlu bir süreç yaşanması için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" açıklamasını yaptı. İşte basın açıklamasının tam metni:

Bilindiği üzere Türk Telekom ile Haber İş Sendikası arasında yürütülen 7.Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonuçsuz kalmış ve sendika 16 Ekim 2007 tarihinden itibaren greve gitme kararı almıştır. Bu olumsuz sürecin grevde olan çalışanlarımızı ve ailelerini de etkilediğini üzüntü ile izlemekteyiz. Türk Telekom olarak, gerek grev öncesi gerekse toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ve grev sonrasında bütün taraflar için olumlu bir süreç yaşanması için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.

Şirketimiz, Haber İş Sendikası ile Türk-İş Genel Merkezi'nde yapılan görüşmelerle grevin bitirilmesi için uzlaşma arayışını sürdürmektedir. Önceki gün başlayan ve yaklaşık 12 saat süren görüşmelerde uyuşmazlık maddeleri üzerinde teknik çalışmalar yapılmış ve ortak bir noktaya gelinmesi için gayret gösterilmiştir.

Türk Telekom yönetimi, çalışanların huzuru, güvencesi, refahı ve takım ruhu içerisinde hizmet yapmalarını sağlayacak çalışma ortamını sağlamak ve sürdürmek için tüm imkânlarını sonuna kadar zorlamaya devam etmektedir. Tüm anlaşmazlık sebebi olan konuların çözümü için iyi niyetli yaklaşımımızı sürdürüyoruz.

Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki Türk Telekom yönetimi grev olmaması için elinden gelen gayreti göstermiş ve grevin başlamasının ardından da sona ermesi için tüm imkânları zorlamıştır. Bu çabalara rağmen gidilen grevde çalışanlar yasal çerçeve içerisinde haklarını kullanırken, yoğun bir şekilde bir kısmı failleri belli, büyük bir bölümü meçhul olan sabotaj olayları yaşanmıştır. Yurdumuzun birçok yerinde yüzlerce saha dolabına zarar verilmiş, bakır ve fiberoptik kabloları kesilmiştir. Bunun sonucunda yüz binlerce telefon kesintiye uğramış, yurtiçi ve yurtdışı iletişimde aksaklıklar yaşanmıştır. Bu müdahaleler sonucunda oluşan kesinti ve arızaları gidermek ve iletişimin kesintisiz şekilde devam etmesini sağlamak için grevde olmayan çalışanlarımız canla başla gece gündüz demeden çalışmıştır ve çalışmaya devam etmektedirler.

Pazartesi günü, Türk Telekom tüm iyi niyetiyle tekrar Haber-İş Sendikası ile görüşmelere devam edecektir. Grevin önümüzdeki günlerde sona ermesi için ilk günkü gibi anlaşma umudu taşıyoruz. Bugüne kadar Türk Telekom tarafından gösterilen iyi niyet ve uzlaşmaya yönelik adımların, Haber-İş Sendikası Yönetimi tarafından samimi bir şekilde değerlendirilmesi halinde, görüşmeler yoluyla uzlaşmanın kolaylaşacağına inanıyoruz.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli