21 Kasım 2007 Çarşamba

Microsoft'tan yeni iletişim devrimi

Microsoft, geliştirdiği "Birleşik İletişim Çözümleri" ile iletişimde yeni bir devrime imza atıyor.
Microsoft'tan yeni iletişim devrimi

Microsoft geliştirdiği "Birleşik İletişim Çözümleri" ile iletişimde yeni bir devrime imza atıyor. Yeni iletişim çözümleri Microsoft Türkiye tarafından 20 Kasım 2007 Salı günü Ritz-Carlton'da düzenlenen bir basın toplantısı ile Türk kamuoyunun karşısına çıktı. Toplantıda, Office Communications Server 2007, Communicator 2007 ve Live Meeting 2007 ürünleri bütün boyutlarıyla anlatıldı.

İletişim Birleşiyor İş Hayatı Kolay ve Sade Bir Hal Alıyor

Bugünkü yaşam tempomuzda vazgeçilmez öneme sahip olan iletişim, halen pek çok farklı araçla gerçekleştiriliyor. Telefon, e-posta, telesekreter, faks, mobil cihazlar, video konferans ve benzeri tüm iletişim araçları gerek bireylerin, gerekse de kurumların yaşamının ayrılmaz parçası şu anda. Bütün bu farklı teknolojilerin bir takım olarak çok daha verimli çalışacaklarına inanan Microsoft, onları bir noktada toplayarak hayatı kolaylaştırıyor. E-postanın 1990'lı yıllarda çalışma dünyasını değiştirdiği gibi birleşik iletişimin de gelecek on yılda iş dünyasında köklü bir değişiklik gerçekleştireceği düşünülüyor.

Microsoft Birleşik İletişim çözümleri iletişim alanında kapsamlı bir devrimin habercileri. Bu çözümler sayesinde, telefonla aramalar, sesli mesaj ve telekonferans gibi deneyimler; bilgisayardaki dokümanlar, elektronik tablolar, anında mesajlaşma, e-posta ve takvim gibi uygulamalarla entegre edilebiliyor. Yazılım ile telefon hizmetlerinin bu entegrasyonu sayesinde herhangi bir yerden bilgisayar aracılığı ile telefon araması gerçekleştirmek, telesekreter mesajlarına ulaşmak, sesli ve görüntülü konferanslar yapmak ve masa telefonunuzu uzaktan yönetmek mümkün hale geliyor.

Birleşik İletişim çözümleri ile, birini aramak için sadece isminin üzerine tıklamak yetiyor; geri kalanını bilgisayar yapıyor. İstenilirse bir kez daha tıklayarak konferans araması başlatılıyor. Video ile görüşme de aynı kolaylıkla yapılabiliyor. Sizi aradıklarında ise aynı anda masanızdaki telefon ve cep telefonunuz çalabiliyor. Gelen çağrıyı istediğiniz telefondan veya doğrudan bilgisayarınızdan almanız veya o an meşgulseniz sesli postaya yönlendirmeniz mümkün!

Sesli mesajlar, e-postalarla birlikte Microsoft Office Outlook'taki gelen kutusuna aktarılıyor ve bir kişiye, çalışma takımına, ya da departmandaki tüm çalışanlara. tıpkı bir e-posta gibi gönderilebiliyor.

Yazılımın Gücü İletişime Çağ Atlatıyor

Microsoft Birleşik İletişim çözümleri donanım yerine yazılımın gücünden faydalanıyor. Bu sayede iş uygulamaları ile entegrasyon kolaylaşıyor. Durum bilgisi, anında mesajlaşma, sesli ve görüntülü konferans düzenleme gibi özelliklerin tamamını bir araya getiren Microsoft Office Communications Server 2007, halen kullanılan PBX sistemleri de dahil olmak üzere mevcut tüm telekomünikasyon yapılarıyla sorunsuzca entegre oluyor.
Microsoft'tan yeni iletişim devrimi

Office Communicator

Son kullanıcıların Office Communications Server'ın sunduğu hizmetlerden yararlanmalarını sağlayan ve bunu tanıdık ve sezgisel bir arayüz ile sunan bir masaüstü uygulamasıdır. Bu iki ürün, insanların günümüzde aktif olarak kullandıkları Outlook ve SharePoint gibi Microsoft Office sistemi uygulamalarından veya diğer iş uygulamalarından tek tıklama ile iletişim yeteneği sunar. OCS 2007'nin ölçeklenebilir mimarisi ve ortak yönetim araçları gerçek zamanlı iletişim uygulamalarının dağıtımını, yönetimini ve denetlemesini daha kolay hale getirir. Ayrıca, OCS 2007 farklı bölge ve zaman dilimlerinde çalışan kurumların gerçek zamanlı haberleşmesini kolaylaştırır; böylelikle çalışanlar birlikte daha kolay çalışabilir ve doğru kararları daha hızlı bir şekilde verebilirler.

Microsoft Office Live Meeting 2007

Etkili bir web konferans çözümü olan Live Meeting de kullanıcıların kurum içerisinde ve kurumlar arasında çevrimiçi toplantılar, etkinlikler ve eğitimlerle daha kapsamlı bağlantılar oluşturmasını sağlar. Entegre ses, video ve zengin içerikli medya ile daha verimli toplantı imkanını verir ve güvenilir ve güvenli bir hizmet sunarak BT departmanları üzerindeki yükü azaltır.
Microsoft'tan yeni iletişim devrimi

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan lansmanla ilgili olarak şunları söyledi:

"Teknolojide yaşanan baş döndürücü yenilikler dünyadaki herkesi birbirine yakınlaştırıyor ve insanlara birbirleriyle iletişim kurmaları için daha fazla seçenek sunuyor. Microsoft Birleşik İletişim Çözümleri hızlı teknolojik gelişmelerin sonucu olarak ortaya çıktı ve iletişim alanında yeni bir çağ açıyorlar. Yaşamı ve haberleşmeyi son derece kolaylaştıran bu çözümler varolan yapılarla uyum içinde birlikte çalışabiliyor. Bu gelişme bir yandan yaşamları kolaylaştırırken, diğer yandan da, bugün bilgisayar teknolojilerine ulaşamayan, sayısal uçurum nedeniyle bilgi çağının nimetlerinden yararlanamayan milyarlarca insana da yeni bir şans verecek. Gelişmekt olan ülkelerde mobil cihazlar insanları uygarlığa bağlayacak."

Arkan sözlerini şöyle sürdürdü: "Microsoft Birleşik İletişim Çözümleri firmalarımızın ve tüm kurumlarımızın daha etkin ve verimli çalışmasını mümkün kılarak ülkemizin küresel rekabet gücü artıracak. Office Communications Server 2007, Communicator 2007 ve Live Meeting 2007 ürünlerimiz, iletişim altyapılarının verimliliğini artırırken, teknolojideki yeniliklere de kolaylıkla uyarlanabilecekler. Bu ürünlerimizi sürekli geliştirerek, yeni sürümlerini müşterilerimizin hizmetine sunacağız."

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli