28 Temmuz 2007 Cumartesi

AB, Intel'i tekelci davranmakla suçluyor


AB, Intel ile AMD arasında devam eden rekabette, Intel'i, rekabet karşıtı strateji izlediği ve AMD'yi engellediği gerekçesine dayanarak tekelcilik ile suçladı.AB, Intel'e, rekabet içerisinde bulunduğu AMD'nin müşterilerine ulaşmasına engel olduğu gerekçesi ile tekelcilik suçlamasında bulundu.
AB, Intel'i, işlemcilerini satmak için, bilgisayar üreticilerine çok büyük miktarda geri ödemede bulunmak, AMD işlemci kullanılan üretim hatlarının geçiktirilmesi ya da iptal edilmesi için ödeme yapmak ve bazı sunucu üreticilerine, işlemcileri maliyetinin altında satmak ile suçluyor.
AB komisyonu, Intel'in bu davranışlarının, en büyük rakibi AMD'yi pazarın dışına itmek amacını taşıdığı yorumunu yaparken, neden olan olarak gösterilen üç davranışın da birbirini güçlendiren, rekabet karşıtı stratejinin bir parçası olduğunu belirtiyor.
Intel'in bu ilk suçlamalarkarşında cevap verip, sözlü savunma hakkı araması için 10 haftası bulunuyor. Bu süre sonunda AB'nin karar alması durumunda, Intel'in para cezasına çarptırılması mümkün.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli