28 Temmuz 2007 Cumartesi

Fırtına Kuşu Göç Ediyor


Mozilla Vakfı kızıl pandanın gelişimi için Thunderbird e-posta istemcisini başka geliştiricilere emanet edecek. Yoksa... Thunderbird'e elveda mı diyoruz?
Her ne kadar çoğunluğun Windows kullandığı bir pazarda herkesin Outlook Express veya Windows Vista ile gelen Windows Mail yazılımlarını; daha öteye gidip Microsoft Office kullananların ise Outlook kullandığını düşündüğümüzde, Mozilla Vakfı'nın Thunderbird e-posta istemcisini sadece bir azınlığın kullandığı aklımıza gelebilir. Diğer taraftan birçok farklı işletim sisteminde çalışabilen ve tük eklentileriyle birlikte yedeğini almak için sadece birkaç saniye uğraşmanız gereken Thunderbird, Firefox internet tarayıcısına daha fazla işgücü ayrılabilmesi için gözden çıkarılıyor.
Mozilla Vakfı yöneticisi Mitchell Baker'ın günlüğünde yazdığı üzere Thunderbird'ün önünde şu an için üç seçenek bulunuyor. Birincisi Mozilla Vakfı gibi benzer şekilde bir Thunderbird Vakfı kurularak çalışmaların bu şekilde sürdürülmesi. İkinci seçenek Mozilla Vakfı'na bir ek yapılarak daha az kaynak sarfıyla bir çalışma grubu ve bölümün oluşturulması (ki bu bizce daha olası). Son seçenek ise başka projeler gibi projenin tamamen açık veya açığa çok yakın bir lisansla kamuya sunulması ve bağımsız bir geliştirici grubuna sahip olması. Bu da ürünün (markası hariç) tamamen Mozilla Vakfı'ndan bağımsız hâle gelmesi anlamına geliyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli