23 Temmuz 2007 Pazartesi

Nickelodeon, online oyunu keşfetti


Nickelodeon, hızlı gelişen online oyun sektöründe, çocuklara yönelik ürünler geliştirmek amacı ile 100 milyon dolarlık yatırım yapacak.Çizgi film kanalı Nickelodeon, önümüzdeki iki sene içerisinde çocuklara yönelik online oyun geliştirmek üzere 100 milyon dolarlık yatırım yapacak. 2008 ve 2009 yılları içinde sunulması planlanan online ürünler arasında; okul öncesi çocuklara ve ebeveynlerine yönelik eğitici oyunlar sunan myNOGGIN servisi, yine abonelik gerektiren çok oyunculu oyunlar, üç boyutlu avatarlar (dijital karakterler) içeren Nick Gaming Club da bulunacak

Şirket, bu yeni online ürünlerin yanısıra, şu anda varolan AddictingGame internet sitesi gibi oyun servisi sunan ürünlerini genişletip, Neostudios adı altında sanal dünya geliştirmeye odaklanmayı da planlıyor.

Nickelodeon, çok-oyunculu oyunlar, çocuklar için sanal dünya ve birçok yeni abonelik servisi için yapacağıyatırım ile hızlı gelişen ve pazar büyüklüğü 30 milyar dolara ulaşan oyun endüstrisinde yer almayı amaçlıyor.

Oynaması kısa zaman alan ve iş arası oynanabilecek tipteki günlük oyun endüstrisinin çok hızlı bir büyüme içinde olması, son dönemde, oyun geliştiricilerin dikkatini daha çok çekiyor. Daha basit grafiklere ve kontrollere sahip olan bu tarz oyunlar, oyun oynamayı, gelişmiş grafikler ve silahları olmaz ise olmaz gören genç kuşağın dışında bir kitleye de sevdiriyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli