27 Temmuz 2007 Cuma

Dünyanın en teknolojik plajı


Sıcaklarla boğuştuğumuz şu günlerde teknoloji sevdalıları olarak biz de deniz ve kumla ilgili bir haber görünce balıklama daldık. Karşılaştığımız haber ise hem teknolojiyi hem de kumsalı bize getirdi.

New Jersey'de hayata geçirilmesi planlanan 3 milyon dolarlık projeye göre sahil şeridi tamamen teknolojiyle donatılacak. Plaj ziyaretçilerine Wi-Fi ağı, radyo frekansıyla yayın yapan kimlik yongaları ve ücretsiz internet erişimi gibi temel özelliklere sahip bir hizmet sunulacak.

Girişte bileğe takılacak akıllı bilezikler üzerinden banka hesabı aracılığıyla ücretler anında tahsil edilebilecek veya dileyenler yemek ya da park ücreti gibi çeşitli konularda kredi kartıyla ödeme yapabilecekler. Böylelikle dışarıdan sahile girmeye çalışanlar da (bu cihazı kullanmadıkları için) tespit edilerek kolayca engellenebilecek.

New Jersey güney kıyılarında kurulması düşünülen sistemde plajın günlük kullanımına 5, haftalık üyeliğe 10, tüm yaz boyunca giriş hakkı için ise 20$ ücret alınacak.

Amerika'da ülke çapında çoğu California ve Florida'da olmak üzere toplam 20 sahil şeridinde kablosuz internet erişimi hizmeti sunuluyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli