26 Temmuz 2007 Perşembe

Dell ve Lenovo'dan USB bağımsızlığı ilanı


İki bilgisayar üreticisi, kablolu USB bağlantısına bağımlılığı ortadan kaldırarak çevre birimleri ile kablosuz USB bağlantısı kuracak ilk laptoplarını duyurdu.Dell ve Lenovo, kablosuz USB yongaları barındıran ilk dizüstü bilgisayarları ürettiklerini duyurdu. Dizüstü bilgisayarlar, eklenen bu yongalar sayesinde; yine kablosuz USB özelliği bulunan hublara bağlı donanımlar ile iletişime geçebilecek.

Bu gelişmenin yanısıra, D-Link ve IOGear firmaları da, bu özelliği tümleşik olarak üzerinde bulundurmayan dizüstü bilgisayarlar için kablosuz USB adaptörlerini duyurdu. Böylece, Dell Inspiron 1720, Lenovo ThinkPad T61 ve T62p, kablosuz hublar ve D-Link ile IOGear'ın sunmuş olduğu ürünler, kablosuz USB onayını alan ilk ürünler oldu.

Kablosuz USB özelliğini tümleşik olarak barındıran dizüstü bilgisayarlar, aynı özelliği barındıran yeni nesil donanımlar ile doğrudan iletişim kurabilecek. Fakat, teknolojinin yaygınlaşmasının zaman alacağı gözönünde bulundurulduğunda, kullanımın ilk başta aynı özelliği taşıyan hublar aracılığı ile gerçekleşecek.

Bu tarz bir kullanıma örnek olarak; ofisinizde bulunan geleneksel USB bağlantısına sahip bir yazıcının, bu özelliğe sahip bir huba bağlı olduğu durumda, tümleşik ya da harici olarak kablosuz USB özelliği bulunan bir bilgisayar ile iletişime geçmesi gösterilebilir. Kablosuz USB teknolojisi ultra-genişbant teknolojisi kullanıyor. Bu teknoloji ile yakın mesafeli iletişimde çok daha hızlı bağlantı gerçekleştirilebiliyor. Teknoloji, Bluetooth ile kıyaslandığında daha hızlı, Wi-Fi ile kıyaslandığında ise daha az enerji harcama özellikleri ile öne çıkıyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli