28 Temmuz 2007 Cumartesi

McAfee'den Ücretsiz Tarayıcı


Antivirüs devi McAfee, yeni kök kullanıcı takımı (rootkit) tarayıcısını ücretsiz olarak kullanıma sundu. Yazılım bilgisayarınızdaki sırları ortaya dökmeyi hedefliyor.
Belki başınıza gelmiştir, bilgisayarınızdan temizlemesi en zor olan zararlı yazılım türlerinden biri kök kullanıcı takımıdır. Bu tür yazılımların özelliği kendini saklamasıdır. Çoğu antivirüs yazılımı bu tür programları yakalayamaz. Sırf bu iş için ayrı yazılımlar geliştirilmekte. McAfee de Rootkit Detective adlı kök kullanıcı takımı tarayan yazılımının 1.0 sürümünü kullanıma sundu. McAfee'nin araştırmalarına göre kök kullanıcı takımı sayısı 2006'da 3284 iken, 2007'de yüzde 100'den fazla artış göstererek 7325'e ulaştı. Son çıkardıkları araç sayesinde bilgisayarınızda kendini gizleyen dosyaları, kayıt defteri anahtarlarını, sistem kancalarını ve çalışan tüm programları görüntüleyebiliyorsunuz.

Ancak hangi yazılımın zararlı hangisinin zararsız olduğunu tespit edebilmek için biraz bilgili bir kullanıcı olmak gerekli. Çünkü yazılımın bir zararlı yazılım veritabanı yok. Gizli çalışan yazılımları McAfee'ye incelenmek üzere gönderebiliyorsunuz.
Yazılım SP2 yüklü Windows XP, SP4 yüklü Windows 2000, Windows 2000 Server ve Windows 2003 Server işletim sistemlerinde çalışabiliyor. Görüldüğü gibi Windows Vista desteği yok. Kurulum gerektirmeyen aracı aşağıdan indirip deneyebilirsiniz.

Küçük bir uyarı; gördüğünüz her gizli dosya ve kayıt anahtarını zararlı zannedip silmeyin, çünkü yazılım sıklıkla yanlış alarm verebiliyor. Özellikle antivirüs yazılımlarının tarama hizmetleri gizli yazılımlar listesinde karşınıza çıkabiliyor. :: McAfee Rootkit Detective 1.0

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli