26 Temmuz 2007 Perşembe

Ofisler tümüyle kablosuz olacak


Nortel'in yeni nesil kablosuz LAN çözümü Kablosuz Şirket (Unwired Enterprise), ofisleri kablo kirliliğinden kurtararak, tamamen kablosuz ofis ortamları oluşturmayı hedefliyor.Nortel, şirketlerin klasik kablolu ofis sistemlerinin maliyetlerinden ve fiziksel sınırlamalarından kurtulabilmelerini sağlayacak, tamamen kablosuz ofis ortamları oluşturmayı amaçlayan Kablosuz Şirket (Unwired Enterprise) vizyonunu tanıttı. Bu vizyon aynı zamanda ses, video, tümleşik iletişim ve diğer gerçek zamanlı uygulamaları da destekleyebilen gerçek kablosuz genişbant servislerinin sağladığı kesintisiz evrensel mobilite uygulamasından, ofis içinde ve dışında faydalanabilmeyi amaçlıyor.
Nortel, Kablosuz Şirket vizyonunun bir parçası olarak, eksiksiz bir yeni nesil kurumsal kablosuz ve mobilite çözümünün geliştirilmesi amacıyla Ar-Ge yatırımlarını da artıracak. Bu çözümün, günümüzdeki hızın üç ile altı katı arasındaki hızları destekleyen yeni nesil kablosuz LAN ve Mesh ürünlerini, Wi-Fi üzerindenses gibi gerçek zamanlı uygulamaların performansını artıracak dahili kablosuz işlevselliğine sahip kurumsal santral ve yönlendiriciyi, tek platformdan kurumsal veri ağının tamamında uçtan uca destek sağlayan tümleşik ağ yönetimini de içermesi planlanıyor.
Nortel, mobil genişbant servisleri sunan servis sağlayıcılar tarafından tüm dünyada gittikçe artan oranda kullanılan WiMAX gibi 4G mobilite çözümlerinin arkasındaki MIMO/OFDM teknolojisinin geliştirilmesine öncülük ediyor. MIMO/OFDM teknolojisi aynı zamanda Kablosuz LAN ve Mesh ağlarında daha yüksek veri hızları ve güvenilirlik sağlayarak Kablosuz Şirket’i mümkün kılan IEEE 802.11n standardının da temelini oluşturuyor.
Nortel aynı uzmanlığı, MIMO tabanlı IEEE 802.11n standardını destekleyen yeni kablosuz LAN ürünleri portföyünü geliştirmek için de kullanmayı planlıyor. 802.11n standardı ile uyumlu olarak geliştirilmesi hedeflenen bu ürünlerin 2008 yılının ikinci yarısında pazara sunulması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli