27 Temmuz 2007 Cuma

Nintendo, Wii ve DS ile tarih yazdı


Oyun ve konsollarının üreticisi Nintendo, mobil oyun konsolu DS ve ev konsolu Wii'ye yönelik şiddetli talebe bağlı olarak üç aylık karını 3 katına çıkardı.Yaratıcı ve yenilikçi oyun ve konsolların üreticisi Nintendo’nun nisan-haziran dönemine ait operasyonel karı, Nintendo DS ve Wii’ye dünyanın her yanından gelen yoğun taleple birlikte üç kat artarak 755,8 milyon dolara yükseldi. Şirketten yapılan açıklamada, bu oranın yıllık pazar beklentilerinin çok üzerinde gerçekleştiği bildirildi. Bu başarıyı takiben Nintendo, &ou ml;nümüzdeki 1 yıllık kar beklentisini de yüzde 37 artırarak 3.09 milyar dolara yükseltti.
Nintendo sözkonusu büyüme hızıyla, Honda Motor ve Toyota Motor gibi şirketlerle birlikte Japonya’nın en değerli 10 firmasından biri haline geldi. Mario, Zelda ve Donkey Kong gibi oyun karakterlerinin yaratıcısı olan
Nintendo, 2007 yılı sonu itibarıyla Wii satışlarının ilk tahminlerin yüzde18üzerinde 16.5 milyon birime, DS satışlarının ise yine tahminlerin yüzde18 üzerinde 26 milyon birime ulaşacağını öngörüyor.
Nintendo DS, kullanıcılara elle kontrol edilen klavye yerine özel bir konsol ve işaretleme aleti yardımıyla oyun zevki yaşatıyor. Wii ise beyzbol sopası ya da kılıç olabilen alışılmadık bir dokunmatik aletle oyun keyfini artırıyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli