26 Temmuz 2007 Perşembe

YouTube siyasete yeni tarz getiriyor


CNN'de, YouTube'a çekilerek gönderilen soru videolarının yanıtlandığı başkanlık tartışması, internetin dönüşümü başlattığı alanlara siyaseti de ekliyor.ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinin öncesinde yürütülen süreç, YouTube videolarının farklı bir kullanımına konu oluyor. İnteraktivitenin yeni bir düzeyine işaret eden uygulama, iş başvurularında özgeçmiş videolarının kullanılmaya başlamasının ardından televizyon ile interneti birleştiren soru videolarını gündeme getiriyor.

CNN/YouTube olarak adlanırılan ve izleyicilerin sorularını YouTube kanalı ile görüntülü olarak sorduğu program, ilk olarak Demokrat başkan adaylarının tartışmasına sahne oldu. Gelen 2 binden daha fazla video-sorudan ayıklanan 25 ila 30 tanesi adaylara yöneltilirken bazı ilginç sorular dikkat çekti.

Bir ABD vatandaşı silahını bebeği olarak tanıtıp, adaylara bebeği hakkında ne düşündüklerini sorarken, bir diğerivergiler hakkındaki sorusunu gitarı eşliğinde şarkı söyleyerek dile getirdi. Bu tarz uçuk soruların yanında, bir siyahi ABD vatandaşının yöneltiiği, Afrika kökenli vatandaşların durumu ile ilgili iyileştirme yapılıp, yapılmayacağı şeklinde daha ciddi sorular da dile getirildi.

Cumhuriyetçi başkan adaylarının katılımıyla aynı formatta yapılacak tartışmanın eylül ayında yayınlanması planlanıyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli