30 Temmuz 2007 Pazartesi

NASA'da yeni bir rezalet


ABD'nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) meydana gelen skandallara bir yenisi eklenirken, astronotların iki kez "aşırı sarhoş" durumda uçtuğu açıklandı.NASA hakkındaki çeşitli iddiaları soruşturmak için kurulan özel komisyonun açıkladığı raporun ilgili bölümünde, iki uçuşta bazı astronotların aşırı alkollü olduğu, bu durumun diğer astronotlar ve doktorlar tarafından bildirilmesine karşın, uçuşlarına izin verildiği belirtildi.

Ancak sarhoş hallerin uzay mekiğinin uçuşu sırasında mı, NASA jetlerindeki eğitim uçuşlarında mı veya Rusların Soyuz aracındaki bir uçuşta mı meydana geldiği, kaç astronotun sarhoş olduğu ve isimleri açıklanmadı. Raporun duyurulmasının ardından NASA da, kendi bünyesinde resmi soruşturma başlattı.

Bir gün önce de, NASA tarafından uzay mekiğiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek bir bilgisayarın kablolarının kasten kesildiği iddiası üzerine soruşturma açılmıştı.

NASA'da geçen aylarda meydana gelen bir başka skandalda da Lisa Nowak adlı kadın astronot, bir "aşk anlaşmazlığında rakibini kaçırmaya teşebbüs ettiği" gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli