28 Temmuz 2007 Cumartesi

AMD, çevreyi korumada kararlı


AMD, küresel üretim faaliyetlerinde, kurumsal tesislerinde ve ürünlerinde sera gazı salımını azaltmaya yönelik 2007 hedefini yüzde 40 oranında aştı.Yedinci Yıllık Küresel İklim Koruma Planı, AMD’nin bütünlüklü yaklaşım kararlılığını yenileyerek ürün geliştirme, küresel faaliyetler ve personel girişimlerini aynı çatıda topluyor.
İlk yıllık Küresel İklim Koruma Planı’nı 2001 yılında yayımlayan AMD, şirketin normalleştirilmiş sera gazı salımını 2002’den bu yana yüzde 50’den fazla azaltarak EPA İklim Liderleri 2007 hedefini yüzde 40 oranında aştı.
AMD yaptığı açıklamada, küresel üretim faaliyetlerinde, kurumsal tesislerinde ve ürünlerinde sera gazı salımını azaltmaya yönelik 2007 ve sonrası hedeflerini de yeniledi. AMD’nin yedinci yıllık Küresel İklim Koruma Planı, şirketin enerji tasarruflu ürünler, sürdürülebilir üretim ve faaliyetler ve kurumsal liderlik girişimleriyle iklim üzerindeki etkisini azaltmak için süregelen stratejisinive hedeflerini vurguluyor.
AMD, iklim koruma hedeflerine ulaşmak için Dresden’deki yüksek randımanlı ortak hareket, ısıtma ve soğutma enerjisi üreteçleriyle çalışan kalıp üretim fabrikasını genişletti ve mutlak perflüoro bileşim salımını 1995’teki düzeye göre yüzde 95’ten fazla azalttı. Ayrıca, Texas Austin’deki faaliyetleri için Austin Energy’nin GreenChoice programıyla yüzde 100 yenilenebilir enerji satın aldı ve dünya çapındaki tesislerinde verimlilik iyileştirmelerine giderek normalleştirilmiş enerji tüketimini yaklaşık yüzde 40 azalttı.
Yedinci yıllık küresel iklim koruma planlarının, küresel enerji verimliliklerini artırmak için kurumsal tesisleri nasıl işleteceklerinden, watt başına daha yüksek performans sağlayan ürünleri nasıl geliştireceklerine kadar her alanda değerlendirmeler ve iyileştirmeler içerdiğini belirten AMD Yönetim Kurulu Başkanı Hector Ruiz, faaliyetlerinin her dalında enerji verimliliğine odaklanarak, sadece çevre üzerindeki etkilerini azaltmakla kalmadıklarını, dünyanın, el bilgisayarlarından veri merkezlerine kadar her yerde enerji tasarruflu işlemcilerle tanışmasını sağladıklarını söyledi.
Çevreyi korumaya sürdürülebilir bir kararlılık sergileyen AMD’nin 2007 Küresel İklim Koruma Planı’ndaki bazı hedefler şunlar:


  • 2010 yılı itibariyle, normalleştirilmiş sera gazı salımını 2006 düzeyine göre yüzde 33 daha azaltmak (karbon eşdeğeri salımlar/üretim endeksi ile ölçülür)

  • 2010 yılı itibariyle, normalleştirilmiş enerji tüketimini 2006 düzeyine göre yüzde 40 daha azaltmak (kilovat saat/üretim endeksi ile ölçülür)

  • Endüstriye gerek ürün gerek kurum açısından enerji tasarrufu bilinci alanında liderlik yapmak.

AMD’nin Küresel İklim Koruma Planı hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için www.amd.com/climate adresini ziyaret edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli